Reizen naar Bali: Een Nieuw Tijdperk van Duurzaam en Cultuurgericht Toerisme

Bali Gastheer voor Internationaal Toerisme Investeringsforum

Als je wilt reizen naar bali, let op! Bali is momenteel gastheer van het Internationale Toerisme Investeringsforum in het superluxe resort van Nusa Dua. Deze conferentie biedt een kans voor bedrijfsleiders en de overheid om samen te komen en te discussiëren over de toekomst van het toerisme in Bali. Deze besluitvormers stellen de behoeften en wensen van toeristen centraal in dit nieuwe tijdperk, wat geweldige voordelen zal brengen voor bezoekers aan het eiland.

Visie van de Minister van Toerisme en Creatieve Economieën

De Minister van Toerisme en Creatieve Economieën van Indonesië, Sandiaga Uno, sprak met de media na de openingsdag van de conferentie. Hij werd vergezeld door de vicegouverneur van Bali, Tjokorda Oka Artha Arcana Sukawati, beter bekend onder zijn bijnaam Cok Ace. Minister Uno deelde zijn visie voor het toerisme in Bali in dit nieuwe, post-pandemische tijdperk. Hij legde uit: “we geloven dat investeringen na Covid-19 prioriteit zullen geven aan [toerisme] investeringen die gepersonaliseerd, gelokaliseerd zijn, grotere impact hebben maar kleiner van omvang zijn. Daarnaast verwijst deze investering naar groene investeringen, en dit is de toekomst van onze economie.”

Voortzetting van Gezondheids- en Hygiëneprotocollen

Voortbouwend hierop zullen de tijdens de pandemie vastgestelde protocollen voor toeristische gezondheid en netheid de basis vormen voor toeristische ervaringen in het land. De Protocollen voor Netheid, Gezondheid, Veiligheid en Milieuduzaamheid (CHSE) die tijdens de pandemie werden ontwikkeld, blijven deel uitmaken van de regelgeving waaraan hoogwaardige toeristische operaties, zoals hotels, restaurants en attracties, moeten voldoen.

Toekomstplannen voor reizen naar Bali

Minister Uno wil dat Indonesië, en vooral Bali, groot denkt als het gaat om toekomstige toerismeplannen. Hij zei: “We moeten out of the box denken bij het ontwikkelen van bestaand toeristisch potentieel. Omdat toerisme geen probleem is, is toerisme onderdeel van de post-pandemische economische oplossing.” Met dit in gedachten wil minister Uno meer ‘groene’ toeristische investeringen in Bali aanmoedigen. Hij zei dat ze zich in de toekomst zullen richten op groen toerisme, duurzaam toerisme.

Cultureel Respectvol Toerisme

Dit initiatief is in lijn met Bali dat cultuurgebaseerd kwaliteitstoerisme heeft, waardig en duurzaam. Hiermee verwijst de minister naar de recente toezegging van de provinciale regering van Bali en het Bali Tourism Office om ‘waardig en cultureel respectvol’ toerisme op het eiland te ontwikkelen, na een toename van ongepast gedrag door een kleine maar significante minderheid.

Nieuw Tijdperk van Duurzaam Toerisme

Dus hoe zou dit nieuwe tijdperk van groener, duurzamer, meer cultuurgericht toerisme eruit kunnen zien voor toeristen die hun reizen naar Bali plannen? Minder menigten – hoewel Bali een enorm populaire massatoerisme-bestemming zal blijven, zal de inspanning om duurzamer toerisme te prioriteren ertoe leiden dat bezoekers worden aangemoedigd om minder bezochte delen van het eiland te verkennen.

Verspreiding van Toerisme-investeringen

Er is al groeiende druk in Bali om toeristische investeringen gelijkmatiger te verdelen, weg van de al bruisende resortsteden in het zuiden, zoals Kuta, Sanur, Legian, Seminyak, Canggu en Uluwatu. Dit zal op zijn beurt, naast plannen om de infrastructuur over het eiland te verbeteren, resulteren in minder menigten en/of verbeterd management bij belangrijke toeristische attracties.

Impactvolle Investeringen en Natuurbescherming

Minister Uno wil zeer impactvolle investeringen zien in kleinschalige initiatieven die toeristen een intiemere ervaring bieden en hen in staat stellen echt verbinding te maken met de plaatsen die ze bezoeken. Meer Natuurbescherming – Bali’s gouverneur Wayan Koster heeft zich ertoe verbonden ervoor te zorgen dat het toerisme op het eiland de cultuur verheft en de natuurwonderen van het eiland beschermt.

Toerismebelasting en Schuldvrij Reizen

De gouverneur kondigde onlangs aan dat er medio 2024 een nieuwe toerismebelasting wordt ingevoerd. Toeristische leiders en politici roepen al op om deze belastinggelden te gebruiken om het milieu van het eiland te beschermen, of dat nu is door het verbeteren van afvalbeheersystemen of het beschermen van iconische landschappen.

Schuldvrij Reizen – Toeristen zijn zich steeds meer bewust van de impact van hun reizen op het milieu en het klimaat. Bali’s nieuwe tijdperk van duurzaam toerisme, ondersteund door ‘groene’ investeringen, zal toeristen helpen zich comfortabeler te voelen bij het reizen naar het buitenland.

Authentieke Culturele Immersie

Toerismebeheer zal standaard verschuiven naar meer milieuvriendelijke praktijken, wat betekent dat toeristen erop kunnen vertrouwen dat hun vakantie een negatieve impact minimaliseert. Echte Culturele Immersie – Bali heeft een rijk cultureel erfgoed dat toeristische leiders gepromoot en gewaardeerd willen zien. Dit nieuwe tijdperk van toerisme in Bali zal zien dat culturele verbinding een belangrijke rol speelt in de vakantie-ervaring.

Of dit nu betekent een tempel bezoeken, een culturele show bijwonen, of de beroemde rijstterrassen bezoeken en meer leren over het landelijke leven op het eiland, toeristen kunnen uitkijken naar aangemoedigd worden om op een meer betekenisvolle en memorabele manier verbinding te maken met Bali.

Conclusie: Bali’s Nieuwe Toerisme Tijdperk

Samenvattend, Bali staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk in het toerisme. Met de focus op duurzaamheid, cultuur en natuurbehoud, positioneert Bali zich als een bestemming die niet alleen voldoet aan de hedendaagse normen van milieubewustzijn en culturele waardering, maar deze zelfs overtreft. De verschuiving naar ‘groen’ toerisme, de nadruk op authentieke culturele immersie, en de plannen voor het verspreiden van toerisme over het eiland, zullen naar verwachting een positieve invloed hebben op zowel het eiland als zijn bezoekers.

Het is een spannende tijd voor zowel toeristen als de lokale gemeenschap, waarin Bali zijn unieke karakter en schoonheid behoudt, terwijl het nieuwe, verantwoorde manieren van reizen naar Bali omarmt. Voor meer informatie over reizen naar Bali en hoe u deel kunt uitmaken van deze opwindende nieuwe fase in het Balinese toerisme, bezoek www.smaragd-reizen.nl.

Meer artikelen zoals deze? Klik dan hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven