Wat moet je weten voordat je een auto huurt?

Er is één autokostenpost waar alleen leeftijd bij kan helpen: zodra je 25 wordt, is het een stuk makkelijker (en meestal goedkoper) om een auto te huren. Voor al het andere kan slimme planning je helpen om onnodige verborgen kosten en kostbare fouten te vermijden.

Zelfs frequente reizigers kunnen struikelen over het niet lezen van de kleine lettertjes en worden geconfronteerd met extra kosten bij het huren van een auto. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten bij het huren van een auto en hoe je deze kunt vermijden.

TE VEEL RIJDEN: DE MAXIMUMKILOMETERS PER DAG OVERSCHRIJDEN

Niet alle verhuur heeft onbeperkte kilometers. Bijvoorbeeld, U-Save Auto en Truck Verhuur brengt aanzienlijke kosten in rekening als je de in het beleid voor elke locatie vermelde kilometers overschrijdt. Als je huurt vanuit de locatie Costa Mesa, Californië, bij John Wayne Airport (SNA), is onbeperkte kilometers alleen toegestaan voor reizen binnen Californië (en Las Vegas met voorafgaande toestemming). Buiten dat dekkingsgebied zijn de kosten 50 cent per mijl.

ZELF GEEN TOL BETALEN

Er bestaat niet zoiets als een gratis tol betaling, zeker niet als het gaat om je autoverhuurbedrijf. Heb je ooit door een tolvrije poort gereden in een huurauto zonder je eigen E-ZPass of een andere transponder om de tol te betalen en je afgevraagd hoe de vergoeding zou worden voldaan?

Je autoverhuurbedrijf zal het dekken — maar het kost je. Dollar Rental Car heeft zelfs een TPG-medewerker $59.99 in rekening gebracht voor één tol. Het blijkt dat de meeste bedrijven tussen de $3 en $10 per dag in rekening brengen, hetzij in administratiekosten (exclusief de tolgelden) of in administratiekosten plus de kosten van de tol.

Als onderdeel van zijn e-Toll-programma rekent Budget bijvoorbeeld autohuurders in Florida een gemaksvergoeding van $5.95 per dag tot een maximumbedrag van $29.75 per huurperiode (niet meer dan 30 dagen), bovenop het tolgeld. Om je af te melden, moeten bestuurders ervoor zorgen dat de toltransponder in de auto gesloten is en dat ze de tolgelden rechtstreeks bij het tolhuisje of online betalen.

De beste manier om de extra kosten te vermijden, is je eigen transponder meenemen en afzien van het gebruik van die van het autoverhuurbedrijf. Veel tolpassen werken in meerdere staten. Je kunt de E-ZPass momenteel bijvoorbeeld in 18 staten gebruiken. Als je geen tolpass hebt voor de staat die je gaat bezoeken en de staat heeft alleen cashloze facturering, kun je mogelijk ook online tol betalen met het kenteken van het voertuig. Of je kunt zelfs voor je reis een toltransponder aanmelden via het tolagentschap van die staat.

Gerelateerd: Stop bij deze automaat op het vliegveld van Orlando om te besparen op autohuurkosten

BETALEN VOOR VERZEKERING

Als je een persoonlijke autoverzekeringspolis hebt of een creditcard die autoverhuurverzekering dekt, dan kan extra verzekering van je autoverhuurbedrijf nog een andere verborgen kostenpost zijn die je niet noodzakelijk hoeft te betalen. In één geval leidde dit tot een fout van $200 voor een gezin dat al primaire en secundaire dekking had via hun creditcard en persoonlijke autoverzekering. Als je overweegt je creditcard te gebruiken voor dekking, zorg er dan voor dat je kaartuitgever een primaire collision damage waiver biedt, het type auto dat je huurt is gedekt (luxe en off-road voertuigen zijn vaak niet inbegrepen, bijvoorbeeld) en het land waarin je je bevindt is gedekt (om te voorkomen dat je dezelfde fout maakt als deze lezer met de autoverhuur). Onthoud dat creditcard collision damage waivers geen persoonlijk letsel dekken voor jou, je passagiers of voetgangers die betrokken zijn bij een ongeval.

Conclusie

In conclusie, bij het huren van een auto zijn er verschillende valkuilen die je kunt vermijden door goed voorbereid te zijn en de kleine lettertjes te lezen. Door je bewust te zijn van de kosten voor extra kilometers, de juiste manier om tolgelden te betalen en de noodzaak van extra verzekeringen, kun je onverwachte kosten vermijden en je reisbudget beter beheren. Zorg ervoor dat je je eigen transponder meeneemt voor tolwegen en controleer of je bestaande verzekeringen dekking bieden voor autohuur, om zo dubbele kosten te voorkomen.

Voor meer informatie en tips over autoverhuur, en om een transparante en zorgeloze ervaring te garanderen, kun je terecht bij Bert Jonk Autoverhuur. Met hun uitgebreide kennis en klantvriendelijke service kunnen zij je adviseren over de beste opties voor jouw specifieke situatie, zodat je met een gerust hart op weg kunt.

Bron: bertjonk-autoverhuur.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven