Stalen Deuren: Wat Zijn De Voor- en Nadelen?

Stalen deuren, ondanks de naam, zijn niet gemaakt van massief staal. Ze zijn eerder gemaakt van een kern van polyurethaan of polystyreen met een stalen bekleding erbovenop. Stalen deuren hebben meestal een dikte tussen de 20 en 26 gauge wanneer ze worden gebruikt als de buitenlaag van de deur. Hoe lager het getal, hoe dikker het staal. Tom Adams verkoopt voornamelijk stalen deuren van 20 gauge, terwijl Doe-het-zelfzaken deuren van 24 of 26 gauge verkopen. Een massieve stalen deur zou extreem zwaar zijn en schade veroorzaken aan je frame en scharnieren.

Voor- en Nadelen van Stalen Deuren

Laten we eerst kijken naar de voordelen van het installeren van een stalen deur in je huis of bedrijf. Waarschijnlijk het grootste voordeel is de duurzaamheid. Stalen deuren hebben een sterke buitenste schil en kunnen slijtage beter weerstaan dan de meeste houten of vinyl deuren. Een ander voordeel is dat ze brandwerend zijn en hittebestendig kunnen zijn, samen met het juiste hardware dat voldoet aan de brandbeveiligingscode van je stad. Dit biedt een extra laag veiligheid voor je huis of bedrijf. Duurzaamheid in elk soort weer is een ander voordeel van het installeren van een stalen deur.

Aan de andere kant zijn stalen deuren moeilijk te repareren zodra ze gedeukt zijn. Hoewel ze normale slijtage kunnen weerstaan, kunnen deuken gemakkelijk de uitstraling en het aantrekkingsvermogen verminderen. Dit geldt ook voor krassen en groeven in de buitenste laag.

De puurheid van stalen deuren is ook een nadeel en het kan moeilijk zijn om uitsparingen te maken, in vergelijking met houten en vinyl deuren. Deze deuren kunnen ook erg moeilijk zijn voor de doe-het-zelf huiseigenaar om aan te werken vanwege het gewicht en omdat de buitenste schalen schuren of vijlen niet toestaan.

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen van Een Stalen Deur?

Uitsparingen Bij het kopen van een stalen deur moet je er eerst voor zorgen dat deze alle benodigde uitsparingen heeft die je na installatie wilt hebben. Aanpassingen na installatie zoals een kattenluikje of een raam zijn erg moeilijk omdat stalen deuren erg moeilijk te snijden zijn, en niet worden aanbevolen door enige deurfabrikant.

Coating Stalen deuren worden meestal geleverd met een fabrieksmatige primer. Anderen worden ook geleverd met een PVC-vinyllaag die aan de stalen buitenlaag is bevestigd om de uitstraling van houtnerf of een gelamineerd vinylpapier te geven. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat PVC-vinyllagen moeilijk later te schilderen zijn en kunnen loslaten of delamineren bij direct zonlicht. Hitte en kou kunnen ook zorgen voor uitzetting, inkrimping en delaminatie.

Krassen Stalen deuren kunnen moeilijk te repareren zijn wanneer ze diep gekrast of beschadigd zijn, maar ze zijn bestand tegen krassen door huisdieren. Schilderen is de beste (en eenvoudigste) manier om diep krassen of beschadigingen aan je stalen deur te repareren.

Weer Stalen deuren kunnen zeer weerbestendig zijn en zijn vergelijkbaar met glasvezel- of houten deuren in die categorie. Dus, als weer een van je belangrijkste zorgen is, kan het installeren van een stalen deur helpen. Maar ze geleiden zowel de kou als de warmte. Hoewel ze zeer weerbestendig zijn, is het toch het beste om te kijken naar het installeren van een stormdeur voor de stalen deur om nog verder te beschermen tegen het weer. Een combinatie van een stalen deur en een stormdeur is de ultieme bescherming tegen elk soort weer.

Is Een Stalen Deur De Beste Optie Voor Mij?

Met bijna de helft van de deurenmarkt die bestaat uit nieuwe installaties van stalen deuren, zijn er voor- en nadelen. Op basis van je behoeften, maten en stijl, kan Tom Adams je helpen bij deze moeilijke beslissing. Stalen deuren geven je gemoedsrust als het gaat om veiligheid, duurzaamheid en energiezuinigheid. Niet te vergeten, stalen deuren zijn niet te duur. Sterker nog, ze zijn vrij betaalbaar in vergelijking met andere glasvezel- of houtopties. Tom Adams kan je stalen deur aanpassen met aanvullende opties zoals decoratief glas of zijlichten om tegemoet te komen aan welke uitstraling je ook wilt voor je stalen deur. Maar als je de uitstraling van hout wilt, laat onze verkoper van Tom Adams je dan de verschillen zien tussen Glasvezel en Staal.

Bron: Metaal-art.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven